FENRIK LANE

Electronic Press Kit

BIO

Fenrik Lane er:
Knut Glesnes – Vokal / Gitar
Christer Unneland – Trommer / Kor
John Erik Soltvedt – Bass / Kor
Kjetil Stavø Høvig – Gitar / Kor

Kommer fra: Bergen, Norge

Aktiv siden: 1997
Nettside: www.fenriklane.com

Musikk

Dårlige Tegn – release 10.05.24

MP3

WAV

Dårlige Tegn er en riffbasert rockelåt med referanser til 90-tallets Bergensbølge. Dette er en sarkastisk og fandenivoldsk eksplosjon om motgang, frustrasjon og slåsskamper på barneskolen.

Fenrik Lane på Spotify

Video – Vingeslag

Fenrik Lane er et norsk rockeband som har spilt sammen siden 1997, da med Kurt Nilsen som vokalist. De debuterte med Shoe i 1998 under bandnavnet Breed. 5. april 2002, nå under navnet Fenrik Lane, ble EP’en Come Down Here døpt med en releasekonsert i en varm, mørk og smekkfull kjeller på Garage i Bergen.

I 2003 meldte vokalist Kurt Nilsen seg på Idol, som han senere vant, og året etter vant han World Idol. Kurt sluttet i bandet for å fortsette sin solokarriere, og Fenrik Lane ble en trio der gitarist Knut Glesnes tok over som vokalist og viste frem sin egen unike og røffe stil.

I 2005 kom albumet Lane of Life, deres første som trio, og mottagelsene var gode. Vokalist Knut Glesnes hadde et klart og eget sound som gjorde at bandet stod støtt på egne ben.
I 2010 ble bandet signert på australske Melodic Rock Records, og senere på året kom albumet 317 til strålende anmeldeIser i utlandet. Platen hadde et enda mer rocka utrykk, så behovet for en ekstra gitarist meldte seg. Inn kom Kjetil Stavø Høvig, og Fenrik Lane ble en kvartett.

I 2016 slapp bandet singelen “Kommer Du Tilbake” som deres første norske låt, og i 2017 kom singelen “Kongeriket”. Gode anmeldelser og tilbakemeldinger fra fans gjorde at bandet staket ut ny kurs, og de har jobbet iherdig mot sin første norskspråklige plate.

I 2023 slapp Fenrik Lane låtene “Kor i all verden e du?”, “Vingeslag” og “Lilleulv” som smakebiter fra albumet “Når eg sparker” som kommer i 2024. Dårlige Tegn blir singel nr. 4 med utgivelse  10.05.24.

Pressebilder

Foto: Kim Søderstrøm

Kontakt

Mail: fenrik@fenriklane.com
Tlf: 99 02 72 77 (John Erik Soltvedt)
Web: www.fenriklane.com